Farmors nötkakor


30 min

Goda mjuksega nötkakor som är busenkla att baka.

ca 20 st

  • 150 g nötkärnor
  • 175 g florsocker
  • 2 st stora äggvitor, eller 3 små
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötkärnorna till fint mjöl i en mandelkvarn. Blanda med florsockret.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Det ska sitta kvar i bunken när du vänder den upp och ner.
  3. Vänd ner nötmjölet i äggvitevispet och blanda om.
  4. Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt klädd mer bakplåtspapper. Dekorera med en hel nötkärna på toppen av varje kaka.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, till de fått en gyllenbrun färg.

Annons:

Nötkakor

av Carina Brydling
  •  3 ingr
  •  13 ingr

Syltkyssar

av Monika Ahlberg
  •  5 ingr
  •  9 ingr

Kärleksmums eller snoddas

av Malin Landqvist
  •  14 ingr

Juldammsugare

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  8 ingr