Farmors nötkakor av
TV4,  


30 min

Goda mjuksega nötkakor som är busenkla att baka.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.5/5   Röster: 2 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötkärnorna till fint mjöl i en mandelkvarn. Blanda med florsockret.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Det ska sitta kvar i bunken när du vänder den upp och ner.
  3. Vänd ner nötmjölet i äggvitevispet och blanda om.
  4. Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt klädd mer bakplåtspapper. Dekorera med en hel nötkärna på toppen av varje kaka.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, till de fått en gyllenbrun färg.
Hallonmacarons

Hallonmacarons

av Mia Öhrn
  •  9 ingr
  •  27 ingr
Jonnhas paradbak.

Jonnhas Morot i rabatten

av Jonnha Hagenlöf Arabi
  •  2,5 h
  •  27 ingr
  •  33 ingr
  •  2,5 h
  •  17 ingr
Jonnha paradbak.

Jonnhas småkakor

av Jonnha Hagenlöf Arabi
  •  26 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr