Vegetarisk lasagne med kesella

Vegetarisk lasagne med kesella
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vegetarisk lasagne med kesella

17 ingredienser

En riktigt smal men mycket läcker vegetarisk lasagne för alla som jagar kalorier. Servera den med vitkålsallad.

Ingredienser

portioner
  • 12 lasagneplattor [200 g]

Fyllning 1:

  • 250 g hel fryst spenat
  • 2,5 dl kvarg
  • 1 tsk malen spiskummin

Fyllning 2:

  • 1 förp krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano

bechamelsås:

  • 8 dl lättmjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen muskot
  • 2 dl gratängost 10 %
  • vitkålsallad, till servering

Gör så här

  1. Fyllning 1: Värm ugnen till 200°. Tina spenaten och hacka den grovt. Blanda med kesella och spiskummin. Lägg ett lager lasagneplattor i bottnen på en ugnssäker form. Bred ut spenatkesellan ovanpå.
  2. Fyllning 2: Hacka löken. Blanda med tomatkross, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ett lager plattor ovanpå spenatkesellan och häll på tomatsåsen.
  3. Vispa ut vetemjölet i en liten del av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Koka upp och låt koka någon minut. Dra från plattan och rör i ägget, salt och malen muskot. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå tomatsåsen. Häll över bèchamelsåsen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.