Tortellini i ädelostsås

Tortellini i ädelostsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tortellini i ädelostsås

10 ingredienser

Den här rätten kan nog räknas som klassisk. På italienskt vis använder man gorgonzola. Vi använder vår egen ädelost.

Ingredienser

portioner
  • 500 g färska tortellini
  • 100 g ädelost
  • 1 kruka färsk gräslök
  • salt
  • vitpeppar

bechamelsås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sås: Smält smör i en kastrull och rör i vetemjöl. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt under omrörning mjölk, salt och några varv vitpeppar från kvarn. Låt såsen småkoka 10–15 minuter.
  2. Koka tortellinin i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet. Hacka gräslöken fint.
  3. Koka upp béchamelsåsen och smula ner ädelosten. Blanda i den hackade gräslöken. Smaksätt med salt och peppar.