Lasagne Béchamel
Foto: TV4

Lasagne Béchamel av


4

Det är lite pyssel med lasagne, men det är inte svårt att laga. Tänk bara på att varva plattorna på ena hållet ett varv och andra hållet på nästa. Då håller lasagnen ihop bättre.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4.33/5   Röster: 3 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Béchamelsås: Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smör i en annan stor kastrull, ta av från värmen, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget och under ständig vispning. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Bolognesås: Skala och hacka löken och skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smör, lägg i färsen och fräs den gyllenbrun. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna, tillsätt tomatpurén och pressa ner vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°. Varva köttfärssås, béchamelsås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Avsluta med béchamelsåsen, strö över ost och grädda i ugn i 45–50 minuter.

  • 1 h
  • 5 ingr