Foto: TV4

Stekt anklår med spenatpannkakor


4

Knapriga anklår får sällskap av pannkakor med spenat.

  • 4  anklår
  •   salt och malen vitpeppar
  •   smör att steka i
  •   Spenatpannkakor:
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl rågmjöl eller grahamsmjöl (eller ytterligare _ dl vetemjöl)
  • 200 g hackad spenat
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 4  ägg
  • 1 msk rapsolja
  •   rapsolja till stekning
  •   Till servering:
  •   plommon- och lökmarmelad
  1. Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i spenaten. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt oljan. Låt smeten svälla i ca 30 minuter.
  2. Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.
  3. Värm ugnen till 175°. Stek anklårens skinnsida knaprig i het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Efterstek i ugnen på 175 º i ca 10 minuter. Servera spenatpannkakorna till.

Annons:

  •  30 min
  •  9 ingr
  •  14 ingr
  •  14 ingr
  •  17 ingr

Stekt Haröflundra

av Nils Emil Ahlin
  •  12 ingr

Pannkakor med ost och mandelknäck

av Tommy Myllymäki, Karin Andersson
  •  10 ingr