Kycklingklubbor i sojamarinad med kålsallad

Kycklingklubbor i sojamarinad med kålsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingklubbor i sojamarinad med kålsallad

12 ingredienser

Servera kycklingklubborna som buffétilltugg eller som ensamrätt tillsammans med en god kålsallad med sting och ris. Dekorera gärna riset som på bilden med riven färsk ingefära och strimlad purjo.

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklingklubbor

Sojamarinad:

  • 1 tsk kinesisk soja
  • tabasco, några stänk
  • 0,5 tsk citron, pressad
  • 2 tsk sesamolja

Kålsallad:

  • 1 litet rödkålshuvud [ca 750 g]
  • 1 dl olja (t ex rapsolja)
  • 1 msk ättika
  • 0,5 dl färsk ingefära, riven
  • 1 msk vatten
  • 1 msk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop marinaden och lägg i plastpåse tillsammans med kycklingklubbor. Låt ligga i minst 30 minuter.
  2. Stek kycklingen i 225° i cirka 30 minuter.
  3. 3.
  4. Servera med överbliven marinad som fått ett uppkok.
  5. Finstrimla kålen. Lägg den i en kastrull med kokande vatten. Låt vattnet koka upp igen och koka 1 minut. Häll av vattnet genom en sil och spola av kålstrimlorna med kallvatten. Låt rinna av väl.
  6. Blanda olja, ättika, vatten, salt och peppar. Häll dressingen på kålen och blanda väl. Lägg kålen i en burk med tätt lock i kylskåpet.