Stekt fläsk med rotfruktskaka

Stekt fläsk med rotfruktskaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt fläsk med rotfruktskaka

7 ingredienser

Rotfruktsstrimlor i en knaprig gyllenstekt kaka med mycket smak, knaperstekt fläsk och lingon. Den som gillar rårakor kommer att gilla det här.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rimmat fläsk, skivat
  • 2 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 4 potatisar
  • 2-3 msk smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skölj morot, selleri och potatis. Skär alla rotfrukter i strimlor.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i rotfruktsstrimlorna och bred ut dem i pannan. Platta till med stekspaden. Krydda med salt och peppar. Stek på medelgod värme tills undersidan fått fin färg.
  3. Vänd kakan med hjälp av en tallrik. Låt den steka tills den är genomstekt och knaprig. Knaperstek fläsket och servera till.