Söndagmiddag med kassler

Söndagmiddag med kassler
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Söndagmiddag med kassler

10 ingredienser

En lättlagad middag med potatisgratäng, broccoli och murkelsås.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kassler
  • 1 förp fryst murkelsås (à 200 g)
  • 250-300 g broccoli

Gratäng:

  • 600 g potatis
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 1 klyfta vitlök pressad (eller lite muskot)
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skiva potatisen fint och lägg i smord ugnsform. Salta mellan varven och krydda med vitlök eller muskot. Blanda crème fraîche med vatten och slå över. Grädda 45-50 minuter.
  3. Skiva kasslern tunt och värm den i ugnen under folie. Gör i ordning såsen och broccolin enligt anvisningar på paketen och servera när gratängen är klar.