Kassler med druvor

Kassler med druvor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kassler med druvor

6 ingredienser

I Italien använder man ofta druvor och kött tillsammans. Det ger en härligt sötsyrlig smak åt rätten. Hittar du små, kärnfria druvor behöver du inte dela dem.

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g kassler, i bit
  • svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • ca 500 g gröna vindruvor, delade
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Gnid in kasslern med kryddorna, lägg den i en stekgryta med matfett i botten. Bryn den lätt runtom.
  2. Lägg hälften av druvorna i grytan och stek under lock på svag värme, ca 30 minuter, tills druvorna saftar sig.
  3. Skär köttet i skivor, lägg upp på fat, slå över skyn och servera resten av druvorna till. Servera gärna med färsk pasta till.