Gratinerad fläskfilé med banan och curry

Gratinerad fläskfilé med banan och curry
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerad fläskfilé med banan och curry

13 ingredienser

Det här är en riktig efter jobbet-rätt. Kanske en fredag, när du vill äta gott utan att lägga ner alltför mycket tid på matlagning. Servera med ris och mango chutney.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 bananer
  • 0,5 dl ost, riven
  • 1 dl jordnötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk curry

Till servering:

  • kokt ris
  • mango chutney

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela fläskfilén i 2 cm-bitar och bryn dem i smör i omgångar. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg över de färdigstekta bitarna i en smord ugnssäker form efter hand.
  2. Kärna ur paprikorna och tärna dem och skiva bananen. Lägg det ovanpå filén, häll på grädden och strö över osten. Gratinera i ca 15 minuter.
  3. Strö jordnötterna över före servering.