Be att få lammsidan urbenad i affären. Putsa den fri från hinnor. Krydda på båda sidorna med salt och peppar.
Blanda färsen med salt, peppar och timjan. Finhacka löken och smörfräs den lätt. Hacka persiljan och svampen. Blanda lök, persilja och svamp i färsen och bred den över lammsidan. Rulla ihop hårt och bind om med hushållssnöre.
Bryn ruladen runt om i lite matfett och lägg den i en stekgryta. Späd med vatten och madeira och låt rullen småkoka på svag värme i 1 1/2 timma eller tills den känns klar. Ta upp köttet och lägg på en skärbräda.
Skumma skyn noga och sila över den i en kastrull. Koka utan lock i 15 minuter och späd sedan med grädde. Red av med lite arrowrot utrört i vatten och smaka av.
Skär rullen i tunna skivor och servera den sedan med sås, kokt potatis, gelé samt en blandning av ärter och syltlök.