Foto: TV4

Fylld paprika


4

Paprikan passar till så mycket mer än som salladstillbehör. Här har vi fyllt den med köttfärs och ris och serverar mos till.

  • 8  små eller 4 stora paprikor
  • 600 g köttfärs
  • 2  rivna morötter
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl kokt ris
  •   svartpeppar
  • 1  ägg
  •   salt
  •   smör till stekning
  • 8  potatisar
  • 1/2 dl kaffegrädde
  • 1/2 dl standardmjölk
  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Krydda köttfärsen med salt och svartpeppar och blanda i de rivna morötterna. Stek färsen på medelvärme så att den får färg. Tillsätt tomatpurén och blanda sedan i det kokta riset. Smaka av så att det är tillräckligt kryddat.
  2. Skär av toppen på paprikorna till lock. Ta försiktigt bort kärnhuset och alla kärnor och fyll paprikorna med färsen, lägg på de avskurna topparna. Ställ sedan paprikorna tätt i en kastrull, fyll på med vatten i kastrullen till halva höjden av paprikorna och låt dem sjuda på svag värme i ca 1 timme under lock.
  3. Mos
    Koka potatisen mjuk och mosa eller pressa den. Blanda ägget och gräddmjölken och värm blandningen innan den rörs ner i moset. Krydda med salt och peppar.

Annons:

Liknande recept

Fylld potatis

av recept.nu
  •  7 ingr

Fyllda paprikor

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  14 ingr
  •  14 ingr

Salta lådan

av recept.nu
  •  7 ingr