Bakad potatis med två röror
Foto: TV4

Bakad potatis med två röror av


4 Tack för din röst

Bakad potatis är enkel och praktisk mat – bara man kommer ihåg att ställa in dem i ugnen i tid. Här serverar vi dem med två olika röror efter tycke och smak.

  1. Bakpotatis: Förvärm ugnen till 225°. Välj ut riktigt stora potatisar, Idaho är bäst. Tvätta, torka och pensla dem med olivolja. Stick dem med en gaffel eller en potatissticka, lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka om de är klara, låt dem hellre stå aningens för länge än för kort. Gör vid servering ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig.
  2. Räkröra: Rör ihop gräddfil och majonnäs. Skär tomat och paprika i mindre bitar och rör ner, tillsätt ärter, dill och räkor och krydda med curry, salt och peppar.
  3. Kycklingröra: Blanda ihop gräddfil och majonnäs. Skär purjo och paprika i mindre bitar och rör ner. Tillsätt kycklingbitarna och krydda med curry, salt och peppar.
  •  1,5 h
  •  17 ingr
  •  3 h
  •  25 ingr

Martas kycklingrulle

av Martin - Örebro
  •  60 min
  •  17 ingr

Laxqueneller med dillpotatis

av Tommy Myllymäki
  •  13 ingr
  •  7 ingr

Mormors rårakor

av Christina Estemar Banks
  •  6 ingr
  •  11 ingr

Mjölksyrad gurka

av Per Morberg
  •  6 ingr

Janssons frestelse

av Fredrik Eriksson
  •  8 ingr
  •  6 ingr