Foto: TV4

Bakad potatis med två röror


4

Bakad potatis är enkel och praktisk mat – bara man kommer ihåg att ställa in dem i ugnen i tid. Här serverar vi dem med två olika röror efter tycke och smak.

  • 4  bakpotatisar
  •   olivolja
  •   Räkröra:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1/2 dl ärter
  • 1/2  röd paprika
  • 1/2  tomat
  • 1 msk hackad dill
  • 100 g skalade räkor
  •   salt och malen vitpeppar
  •   Kycklingröra:
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1/2  röd paprika
  • 100 g grillat kycklingkött
  • 1 tsk curry
  • 1/4  purjolök
  •   salt och malen vitpeppar
  1. Bakpotatis
    Förvärm ugnen till 225°. Välj ut riktigt stora potatisar, Idaho är bäst. Tvätta, torka och pensla dem med olivolja. Stick dem med en gaffel eller en potatissticka, lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka om de är klara, låt dem hellre stå aningens för länge än för kort. Gör vid servering ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig.
  2. Räkröra
    Rör ihop gräddfil och majonnäs. Skär tomat och paprika i mindre bitar och rör ner, tillsätt ärter, dill och räkor och krydda med curry, salt och peppar.
  3. Kycklingröra
    Blanda ihop gräddfil och majonnäs. Skär purjo och paprika i mindre bitar och rör ner. Tillsätt kycklingbitarna och krydda med curry, salt och peppar.

Annons:

Liknande recept

  •  8 ingr
  •  22 ingr