Inkokt strömming med hårdkokta ägg

Inkokt strömming med hårdkokta ägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Inkokt strömming med hårdkokta ägg

10 ingredienser

Vad smakar bättre en varm sommardag än inkokt strömming? Servera gärna nykokt färskpotatis och kall gräddfil till.

Ingredienser

portioner
  • 8 strömmingar, färska
  • 8 ägg, hårdkokta
  • 1 knippe dill

Koklag:

  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 3 dl vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker

Gör så här

  1. Ta ur strömmingarna, klipp bort fenorna och skölj väl. Låt fisken rinna av i durkslag. Koka upp lagen och låt den sjuda utan lock i ca 10 minuter. Lägg i fiskarna, låt koka upp och låt det hela sjuda försiktigt i ca 4 minuter.
  2. Ta upp strömmingarna med en hålslev och lägg dem serveringsfat. Var försiktig, fiskarna är sköra och går lätt sönder. Sila lagen försiktigt över fisken och ställ svalt. Låt fisken kallna i lagen.
  3. Skala och hacka äggen och hacka dillen grovt. Strö ägg och dill över rätten före servering.