Bondomelett med fläsk och korv

Bondomelett med fläsk och korv
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bondomelett med fläsk och korv

11 ingredienser

Lätt som en plätt gör du den här omeletten, perfekt som snabb kvällsmat eller lunch. Laga den när du har lite rester av korv eller skinka hemma.

Ingredienser

portioner
  • 10 ägg
  • 3 msk smör, smält
  • 0,5 gul lök
  • 0,25 purjolök
  • 300 g skinka (och/eller korv)
  • 4 potatisar, kokta
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • smör, till stekning
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken och ansa, skölj och strimla purjon. Skiva skinkan, korven och potatisen. Stek lök- och purjostrimlorna mjuka i smör, tillsätt skinka, korv och potatis.
  2. Vispa ihop äggen med det smälta smöret, krydda med salt och nymalen vitpeppar.
  3. Häll äggblandningen i stekpannan över det stekta och rör om med en gaffel eller träspade, så att äggblandningen kommer ner till bottnen i pannan. Stek tills nästan hela omeletten stannat, den ska ha en krämig kärna i mitten. Hacka persilja och gräslök och strö det över omeletten före servering.