Pannkakslasagne

Pannkakslasagne
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pannkakslasagne

14 ingredienser

Vill man inte göra pannkakor själv finns det ju numer färdiggrädda i handeln och då är det här gjort ganska snabbt.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6-7 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 tomater, skivade
  • ca 3 dl ost, riven
  • persilja, hackad

Fyllning:

  • 300 g blandfärs
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 krm timjan
  • 1 förp krossade tomater
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Vispa ihop mjöl, salt, mjölk och ägg, låt smeten svälla.
  3. Bryn färsen smulig, tillsätt övriga ingredienser till fyllningen, småkoka 30 min.
  4. Grädda tunna pannkakor, lägg på plåt med bakpapper emellan.
  5. Lägg 3 pannkakor som botten och varva sen färs, tomat och ost med 2 pannkakor som mellanlägg.
  6. Täck de översta pannkakorna med tomater och ost, gratinera tills osten smält.