Viltgryta
Foto: TV4

Viltgryta av


6

Till viltgryta kan du använda grytbitar av älg, hjort eller ren, du kan även blanda olika sorters viltkött. Servera gärna med pasta.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.5/5   Röster: 2 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skär köttet i ca 3 cm stora kuber. Skala och hacka löken grovt. Skala och finhacka vitlöken. Krossa enbären i mortel. Bryn köttet väl runt om.
  2. Fräs löken och vitlöken i smör. Vispa ut tomatpurén i vinet, sätt till enbären och 1 1/2 tsk salt och ta några rejäla tag med pepparkvarnen. Häll i vinet och kryddorna i grytan. Låt det småkoka några minuter innan du lägger i köttet. Koka upp, lägg på locket och sjud på ganska stark värme i ca 2 timmar eller tills köttet känns mört.
  3. Skala smålökarna och bryn dem lätt i smör. Rensa och fräs svampen lätt. Låt lökarna och svampen koka med i grytan de sista 45 minuterna. Servera gärna med pasta.
Viltgryta

Viltgryta

av Jan Boris-Möller
  •  1h 10 min
  •  14 ingr
  •  21 ingr
  •  16 ingr
  •  1,5 h
  •  24 ingr
Älggryta

Älggryta

av recept.nu
  •  14 ingr
Viltskav med svamp

Viltskav med svamp

av Fredrik Eriksson
  •  30 min
  •  8 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr