Viltgryta
Foto: TV4

Viltgryta av


6

Till viltgryta kan du använda grytbitar av älg, hjort eller ren, du kan även blanda olika sorters viltkött. Servera gärna med pasta.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.67/5   Röster: 3 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skär köttet i ca 3 cm stora kuber. Skala och hacka löken grovt. Skala och finhacka vitlöken. Krossa enbären i mortel. Bryn köttet väl runt om.
  2. Fräs löken och vitlöken i smör. Vispa ut tomatpurén i vinet, sätt till enbären och 1 1/2 tsk salt och ta några rejäla tag med pepparkvarnen. Häll i vinet och kryddorna i grytan. Låt det småkoka några minuter innan du lägger i köttet. Koka upp, lägg på locket och sjud på ganska stark värme i ca 2 timmar eller tills köttet känns mört.
  3. Skala smålökarna och bryn dem lätt i smör. Rensa och fräs svampen lätt. Låt lökarna och svampen koka med i grytan de sista 45 minuterna. Servera gärna med pasta.

  • 1h 10 min
  • 14 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr