Foto: TV4

Viltgryta


6

Till viltgryta kan du använda grytbitar av älg, hjort eller ren, du kan även blanda olika sorters viltkött. Servera gärna med pasta.

  • 1-1 1/2 kg grytbitar av älg el annat vilt
  • 2  gula lökar
  • 2  vitlöksklyftor
  • 1  flaska rött vin ( 75 cl)
  • 1 msk enbär
  • 2 msk tomatpuré
  • 15-20  smålökar
  • 1 liter blandsvamp
  • 3 msk smör
  1. Skär köttet i ca 3 cm stora kuber. Skala och hacka löken grovt. Skala och finhacka vitlöken. Krossa enbären i mortel. Bryn köttet väl runt om.
  2. Fräs löken och vitlöken i smör. Vispa ut tomatpurén i vinet, sätt till enbären och 1 1/2 tsk salt och ta några rejäla tag med pepparkvarnen. Häll i vinet och kryddorna i grytan. Låt det småkoka några minuter innan du lägger i köttet. Koka upp, lägg på locket och sjud på ganska stark värme i ca 2 timmar eller tills köttet känns mört.
  3. Skala smålökarna och bryn dem lätt i smör. Rensa och fräs svampen lätt. Låt lökarna och svampen koka med i grytan de sista 45 minuterna. Servera gärna med pasta.

Annons:

Liknande recept

Jägargryta

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  13 ingr

Jaktkojans viltgryta

av Per Morberg
  •  20 ingr
  •  13 ingr
  •  11 ingr
  •  8 ingr

Superenkel viltgryta

av Sten Sture Skaldeman
  •  15 min
  •  8 ingr
  •  13 ingr