Foto: TV4

Älgfärsbiffar


4

Älgfärs är mager och kan behöva lite fett tillsatt för att inte bli torr. Vi lagar wallenbergare, pösigt gyllengula av ägg och grädde. Steker du biffarna i ugnen slipper du os i köket och alla biffar blir klara samtidigt. Potatismos, lingon och ärter är klassiska tillbehör. Smörfräst skogssvamp är ett härligt komplement.

  • 500 g finmalet älgkött
  • 3  äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  •   lite malen vitpeppar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1-2 msk ströbröd till panering
  •   smör till stekning
  •   Till servering:
  •   potatismos
  •   ärter
  •   lingon
  •   smörfräst svamp
  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda färsen först med äggulorna och sedan med grädden. Krydda med salt, vitpeppar och kajenn-peppar. Provstek gärna en klick för att smaka av.
  2. Forma 8 jämnstora biffar och vänd dem försiktigt i ströbröd. Låt smöret bli brunt i en ugnssäker stekpanna. Bryn biffarna gyllenbruna.
  3. Sätt in stekpannan i ugnen och låt biffarna steka färdiga 5-7 minuter tills köttsaften är klar när man sticker i dem med provsticka.

Annons:

Liknande recept

Älgfärsbiffar

av Fredrik Eriksson
  •  1h
  •  21 ingr

Wallenbergare

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  12 ingr
  •  13 ingr

Fyllda älgfärsbiffar

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  23 ingr
  •  12 ingr

Wallenbergare

av Werner Vögeli
  •  35 min
  •  7 ingr