Älgfärsbiffar
Foto: TV4

Älgfärsbiffar av


4

Älgfärs är mager och kan behöva lite fett tillsatt för att inte bli torr. Vi lagar wallenbergare, pösigt gyllengula av ägg och grädde. Steker du biffarna i ugnen slipper du os i köket och alla biffar blir klara samtidigt. Potatismos, lingon och ärter är klassiska tillbehör. Smörfräst skogssvamp är ett härligt komplement.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda färsen först med äggulorna och sedan med grädden. Krydda med salt, vitpeppar och kajenn-peppar. Provstek gärna en klick för att smaka av.
  2. Forma 8 jämnstora biffar och vänd dem försiktigt i ströbröd. Låt smöret bli brunt i en ugnssäker stekpanna. Bryn biffarna gyllenbruna.
  3. Sätt in stekpannan i ugnen och låt biffarna steka färdiga 5-7 minuter tills köttsaften är klar när man sticker i dem med provsticka.
Wallenbergare på vilt

Wallenbergare på vilt

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  37 ingr
  •  13 ingr
Älgwallenbergare

Älgwallenbergare

av Johan Jureskog
  •  7 ingr
Wallenbergare

Wallenbergare

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  12 ingr
Wallenbergare Classic

Wallenbergare Classic

av Fredrik Bäckström
  •  40 min
  •  18 ingr
  •  12 ingr
  •  45 min
  •  17 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr