Foto: TV4

Vegetariska vårrullar


4

Egenhändigt lagade vårrullar med en fyllning av quornfärs är roligt att bjuda på. Sötsur sås finns att köpa färdig. Servera med grönsaker och kokt ris.

  • 1  förpackning vårrulledeg
  • 200 g quornfärs
  • 1 dl hackade bambuskott
  • 1/2  purjolök
  • 1  morot
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1  vitlöksklyfta
  •   salt och malen vitpeppar
  •   olja till stekning
  •   olja till fritering
  •   Till servering:
  •   kokt ris
  •   Grönsaker
  •   sötsur sås
  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken, skala och strimla moroten. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs quornfärsen, mosa den med en gaffel till en grynig massa. Tillsätt bambuskott, purjo och morot och pressa ner vitlöken, krydda med soja, sesamolja och peppar.
  2. Förvara vårrulledegen mellan fuktade handdukar när du öppnat förpackningen, annars torkar den snabbt. Fördela fyllningen på vårrulledegen, vik ihop kanterna och klistra ihop med vatten.
  3. Hetta upp oljan till 190° och fritera vårrullarna gyllenbruna. Servera genast.

Annons:

  •  15 ingr

Vårrullar

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  23 ingr

Vårrullar

av Kanya Mcleod
  •  1h
  •  13 ingr
  •  11 ingr

Wokgrönsaker

av recept.nu
  •  12 ingr