Rökt fårfiol och dillstuvad potatis

Rökt fårfiol och dillstuvad potatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rökt fårfiol och dillstuvad potatis

8 ingredienser

Enklare kan det knappast bli.

Ingredienser

portioner
  • 1 rökt fårfiol

Potatis:

  • ca 1 kg potatis
  • 2-3 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk margarin
  • 1 dl buljong, från tärning
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe dill, hackad

Gör så här

  1. Skala potatisen och dela den i stora bitar.
  2. Koka upp mjölk och buljong. Knåda ihop margrin och mjöl och rör ned. Lägg i potatisen och koka den klar. Salta och vänd ned dillen.
  3. Servera fårfiolen skivad med varm potatis till.