Foto: TV4

Örtmarinerad lammfilé


6

Kantarellerna kan bytas ut mot annan svamp och de kan även serveras med en gräddstuvning. Ris eller potatis, en sallad eller kokta gröna bönor är bra tillbehör.

  • 1 kg lammytterfilé
  • 200 g kantareller
  •   salt och peppar
  •   Marinad:
  • 5 dl rött vin
  • 1 dl rapsolja
  • 2 st lagerblad
  • 6 st enbär, krossade
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 st gul lök, i klyftor
  • 1/2 msk salt
  •   Sås:
  • 3-4 dl silad marinad
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk mjukt smör
  •   arrowrot
  •   salt och peppar
  1. Lägg köttet i en bunke, blanda marinaden och häll över. Ställ i kylen minst 6 tim, vänd under tiden.
  2. Ta upp och torka köttet, sila marinaden. Koka ihop marinad och buljong till ca 5 dl. Smaka av, red med arrowrot utrörd med vatten eller grädde.
  3. Rör ned smöret. Krydda köttet, stek filéerna med matfett i en panna så att de är rosa inuti.
  4. Skär upp, servera med såsen och smörfrästa kantareller.

Annons:

  •  23 ingr
  •  50 min
  •  13 ingr
  •  ca 2,5 h + 2,5 h i marinad
  •  42 ingr

Viltfärsbiffar

av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson
  •  35 min
  •  14 ingr
  •  50 min
  •  37 ingr
  •  15 ingr

Wokrökt lammfilé

av Karin Fransson
  •  9 ingr