Örtmarinerad lammfilé
Foto: TV4

Örtmarinerad lammfilé av


6

Kantarellerna kan bytas ut mot annan svamp och de kan även serveras med en gräddstuvning. Ris eller potatis, en sallad eller kokta gröna bönor är bra tillbehör.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Lägg köttet i en bunke, blanda marinaden och häll över. Ställ i kylen minst 6 tim, vänd under tiden.
  2. Ta upp och torka köttet, sila marinaden. Koka ihop marinad och buljong till ca 5 dl. Smaka av, red med arrowrot utrörd med vatten eller grädde.
  3. Rör ned smöret. Krydda köttet, stek filéerna med matfett i en panna så att de är rosa inuti.
  4. Skär upp, servera med såsen och smörfrästa kantareller.
  •  1,5 h
  •  71 ingr
Mustig höstgryta

Mustig höstgryta

av Anton - Oslo
  •  4-5 h
  •  24 ingr
Vegansk mix

Vegansk meze

av Bea Szenfeld
  •  77 ingr
Bulgogi med stekt sallad

Bulgogi med stekt sallad

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  18 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr