Indisk kebab

Indisk kebab
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Indisk kebab

7 ingredienser

Att äta grillspett är mäkta populärt i Indien. De äts som snacks eller som mellanmål och kan lagas hemma eller köpas i gatustånd. Servera spetten varma med en sallad och yoghurtsås eller naturell yoghurt. Eller skär köttfärsbiffarna i bitar och lägg med sallad, skivade tomater och skivad lök i pitabröd.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs (eller lammfärs)
  • 1,5 gul lök
  • 1 grön spansk peppar, finhackad
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1,5 tsk garam masala
  • 1 tsk röd chilifrukt
  • 1 msk salt (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275° grill. Skala och hacka löken fint. Blanda färs, lök, chili, ingefära, garam masala och salt i en skål. Arbeta smeten ordentligt med händerna så att den blir klibbig. Gör 8-10 bullar.
  2. Sätt bullarna en och en på grillspett. Forma dem med handen till en jämntjock korv på ca 15 cm runt grillspettet. Lägg spetten i en långpanna, om du inte ska grilla på kolgrill.
  3. Sätt in spetten i ugnen och grilla dem ca 5 minuter. Vänd dem ett par gånger. Låt dem inte steka för länge, då blir de torra. De är färdiga när de inte ger efter om man pressar en gaffel lätt mot dem.
  4. Tips: Du kan också steka dem på stekpanna ovanpå spisen.