Raita: Rosta spiskumminfröna under omrörning i 15-20 sekunder i het panna. Krossa dem i mortel. Vispa yoghurten slät och krämig. Blanda i spiskummin, chilipeppar, salt och svartpeppar. Skär gurkan med skalet på i tunna skivor. Hacka myntabladen så att det blir 2 msk. Spar några gurkskivor och myntablad till garnering och rör ner resten i såsen. Täck över och låt såsen stå kallt en stund så att smakerna blandas. Dekorera med gurka och mynta före servering.
Spenatris: Skölj spenaten och riv den i stora bitar. Skär bort grova bladnerver. Hacka löken och fräs den tillsammans med riset i oljan en stund. Tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt sjuda ca 15 min. Tillsätt spenaten och sjud 10 minuter till eller tills riset är mjukt.
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Krydda med salt, peppar, spiskummin och gurkmeja. Pensla med olja och stek filéstrimlorna gyllenbruna i olja. Servera till spenatriset och raitan.