Foto: TV4

Stekta ripbröst


4

Det kräver lite finess när ripbröst ska lagas. Det ska brynas varsamt och sedan eftersteka i ugn för bästa saftighet. Passa tiden noga. Köttet ska serveras rödrosa.

  • 8  urbenade ripbröst
  •   salt och malen vitpeppar
  •   smör att steka i
  • 2 tsk kinesisk soja
  1. Värm ugnen till 100°. Krydda ripbrösten med salt och peppar. Bryn dem i smör på medelstark värme så att de får en lätt stekyta.
  2. Lägg ripbrösten i smord ugnssäker form. Låt dem eftersteka i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Innertemperaturen ska vara 65°.
  3. Pensla med soja strax innan köttet är klart. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp.

Annons:

Liknande recept

  •  8 ingr
  •  9 ingr
  •  13 ingr

Marinerad biff - Bulgogi

av Byung-Hi och Byung-Soon Lim
  •  6 ingr

Stekt ankbröst

av recept.nu
  •  17 ingr

Marinerad biff - Bulgogi

av Byung-Hi och Byung-Soon Lim
  •  6 ingr