Stekta ripbröst
Foto: TV4

Stekta ripbröst av


4 Tack för din röst

Det kräver lite finess när ripbröst ska lagas. Det ska brynas varsamt och sedan eftersteka i ugn för bästa saftighet. Passa tiden noga. Köttet ska serveras rödrosa.

  1. Värm ugnen till 100°. Krydda ripbrösten med salt och peppar. Bryn dem i smör på medelstark värme så att de får en lätt stekyta.
  2. Lägg ripbrösten i smord ugnssäker form. Låt dem eftersteka i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Innertemperaturen ska vara 65°.
  3. Pensla med soja strax innan köttet är klart. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp.

Kyckling i ugn

av recept.nu
  •  14 ingr
  •  16 ingr
  •  55 min
  •  22 ingr
  •  8 ingr
  •  17 ingr
  •  40 min
  •  13 ingr
  •  1 h 15 min
  •  15 ingr
  •  1 h
  •  17 ingr
  •  40 min
  •  26 ingr

Smörstekt majskyckling med palsternacka på tre vis

av Filip Poon, Linda Letelier Hansson
  •  1 h
  •  28 ingr
  •  1 h
  •  19 ingr