Stekta ripbröst
Foto: TV4

Stekta ripbröst av


4

Det kräver lite finess när ripbröst ska lagas. Det ska brynas varsamt och sedan eftersteka i ugn för bästa saftighet. Passa tiden noga. Köttet ska serveras rödrosa.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Värm ugnen till 100°. Krydda ripbrösten med salt och peppar. Bryn dem i smör på medelstark värme så att de får en lätt stekyta.
  2. Lägg ripbrösten i smord ugnssäker form. Låt dem eftersteka i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Innertemperaturen ska vara 65°.
  3. Pensla med soja strax innan köttet är klart. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp.
Kyckling i ugn

Kyckling i ugn

av recept.nu
  •  14 ingr
  •  16 ingr
  •  55 min
  •  22 ingr
  •  19 ingr
  •  8 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr