Stekta kycklingdelar på potatisbädd med gurksallad

Stekta kycklingdelar på potatisbädd med gurksallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekta kycklingdelar på potatisbädd med gurksallad

13 ingredienser

En lättlagad rätt och enkel att servera.

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling
  • 1 kg potatis
  • 4 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök

Gurksallad:

  • 1 gurka
  • 0,5 rödlök
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm strösocker
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och skiva den. Lägg skivorna i kallt vatten. Stycka kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och bryn skinnsidan i smör i en stekpanna. Lägg över i smord, ugnssäker form och ställ i ugnen i 45 minuter. Kycklingen är klar när köttsaften är färglös och genomskinlig.
  2. Torka av potatisskivorna. Stek dem i olja i 15- 20 minuter. Stek antingen i två pannor eller i omgångar. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
  3. Skölj gurkan, skala löken och skär gurka och lök i strimlor. Blanda samman gräddfil, senap, socker och salt. Rör ner gurka och lök. Lägg över all potatis i en stekpanna, lyft över kycklingdelarna och lägg ovanpå samt klicka över gurksalladen.