Det gäller alltid att ta vara på all smak i råvaran. Här har vi använt skrovet till en sås. Servera den till kycklingen med brynt potatis, säsongens grönsaker, gelé och pressgurka.
Sätt ugnen på 250°. Skölj och torka kycklingen väl in- och utvändigt och fyll den med persilja och rosmarin, salt och peppar.
Bryn kycklingen i smör och stek den sedan färdig i ugn, först på ena sidan, sedan på den andra och sist med bröstet uppåt. Stick in en gaffel i den tjockaste delen av låret, kycklingen är färdigstekt när köttsaften från låret är klart som vatten. Det tar ca 40-45 minuter för en kyckling som väger 1,2 kg. Tranchera kycklingen i fyra bitar - två lår- och två bröstbitar. Håll varmt.
Sås: Skär eller klipp skrovet i bitar. Smält smör i en stekgryta, lägg i skrovet, pudra över mjöl och rör om på svag värme. Tillsätt buljong och koka i 5 minuter under omrörning. Tillsätt grädde och koka i ytterligare 5 minuter. Sila såsen.