Redd kycklingsoppa med curry
Foto: TV4

Redd kycklingsoppa med curry av


4

Kycklingsoppa värmer gott en kulen dag. Den här har klassisk smak av curry och äpple. Vill du servera den som förrätt räcker receptet till 4 personer.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala en lök och halva moroten och skär dem i grova bitar. Lägg kycklinglåren i en kastrull och häll på vatten. Lägg i lök, morot, vitpeppar och lagerblad och krydda med salt. Koka upp, skumma, lägg på locket och sjud på ganska svag värme i 45 minuter.
  2. Ta upp kycklingbitarna och sila buljongen. Ta bort köttet från benen och skär det i mindre bitar.
  3. Skala äpplet och den andra löken och finhacka dem. Fräs äpple, lök och curry i smör i en kastrull. Strö över mjölet, spä med varm buljong och låt koka ca 10 minuter. Spä med varm grädde.
  4. Skala och hacka resten av moroten och fräs den lätt i smör. Värm upp soppan sakta och tillsätt kokt kycklingkött, kokt ris och morot. Krydda med salt och peppar.
  •  1 h
  •  5 ingr