Foto: TV4

Panerad kyckling i tomatsås


4

I hela Sydamerika är rätter med kyckling och höns vanliga. Det här receptet kommer från Bolivia. Använd majsmjöl, inte majsstärkelse. Servera med sallad, bröd och potatis eller ris.

  • 1  stor kyckling, 1 1/2-2 kg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2  ägg
  • 2 msk majsmjöl
  • 1+1 tsk salt
  • 1+1 krm malen svartpeppar
  • 1 1/4 dl majsolja
  • 1 1/4 dl grovhackad gul lök
  • 6  medelstora tomater
  • 1 1/4 dl torrt vitt vin
  •   Kryddbukett:
  • 1  bit gasväv
  • 3  persiljekvistar
  • 1  lagerblad
  • 1/2 tsk mejram
  1. Dela kycklingen i åtta bitar. Vispa äggen några minuter i en stor skål. Vispa ner mjölk, majsmjöl, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar och doppa kycklingbitarna i äggsmeten. Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingbitarna, några i taget, och bryn dem snabbt utan att de bränns. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Hacka löken grovt och skålla, skala, kärna ur och grovhacka tomaterna. Hetta upp resten av oljan i en tjockbottnad 4-litersgryta och låt löken mjukstekas utan att ta färg. Rör i tomater, vin, 1 tsk salt salt och 1 krm svartpeppar. Knyt in kryddorna i gasbindan och lägg ner den i grytan. Koka i 5 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt de brynta kycklingbitarna och ös dem noga med tomatsåsen. Låt allt sjuda 30–40 minuter under lock. Servera rätten rykande varm.

Annons:

Kyckling milanese

av Paolo Roberto
  •  45 min
  •  15 ingr
  •  17 ingr
  •  17 ingr

Kalvbuljong

av recept.nu
  •  13 ingr

Kryddig tomatsås

av recept.nu
  •  9 ingr