Långkok på kyckling och tomat
Foto: TV4

Långkok på kyckling och tomat av


4

En härlig gryta som blir mustig när den står och puttrar. Visst blir det gott med endera ris, kokt potatis eller pasta till, men allra godast är nog couscous.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 1 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Stycka kycklingen i 8 ungefär lika stora delar. Skala och skiva lök och vitlök. Bryn kycklingbitarna till vacker färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Fräs löken och vitlöken och lägg över i grytan.
  2. Dela tomaterna och hacka basilikan. Lägg i grytan tillsammans med socker, vin, tomatpuré och vatten.
  3. Koka upp och låt sjuda i ca 30 minuter. Fyll eventuellt på med mera vätska om det verkar koka bort. Servera med couscous.

  • 1 h
  • 5 ingr