Foto: TV4

Långkok på kyckling och tomat


4

En härlig gryta som blir mustig när den står och puttrar. Visst blir det gott med endera ris, kokt potatis eller pasta till, men allra godast är nog couscous.

  • 1  kyckling
  • 2  gula lökar
  • 3  vitlöksklyftor
  •   salt och malen vitpeppar
  •   olja till stekning
  • 6  tomater
  • 1  kruka färsk basilika
  • 4 msk socker
  • 2 dl vitt vin
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  •   Till servering:
  •   couscous
  1. Stycka kycklingen i 8 ungefär lika stora delar. Skala och skiva lök och vitlök. Bryn kycklingbitarna till vacker färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Fräs löken och vitlöken och lägg över i grytan.
  2. Dela tomaterna och hacka basilikan. Lägg i grytan tillsammans med socker, vin, tomatpuré och vatten.
  3. Koka upp och låt sjuda i ca 30 minuter. Fyll eventuellt på med mera vätska om det verkar koka bort. Servera med couscous.

Annons:

Liknande recept

  •  10 ingr
  •  13 ingr
  •  10 ingr
  •  21 ingr
  •  8 ingr