Kycklingleversallad med bacon och kapris

Kycklingleversallad med bacon och kapris
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingleversallad med bacon och kapris

11 ingredienser

Här kommer inspirationen från den klassiska rätten kalvlever anglaise, det vill säga stekt kalvlever med kapris och bacon. En sallad på beska rossiblad och toppad med rosastekt kycklinglever är en ren delikatess för varje sann älskare av kycklinglever!

Ingredienser

portioner
  • 200 g kycklinglever
  • 4 msk kapris
  • 140 g bacon [1 förp]
  • 1 l blandade sallatssorter
  • 4 msk balsamvinäger
  • 4 msk olja
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • bröd
  • tomatklyftor

Gör så här

  1. Skär baconet i strimlor och stek knaprigt i en stekpanna. Lägg baconet att rinna av på en bit hushållspapper.
  2. Tina, rensa och skölj kycklinglevern. Dela den i mindre bitar. Stek dem vackert gyllenbruna i en klick smör. Krydda med salt och peppar. Lägg i kaprisen precis mot slutet och låt dem precis bli varma.
  3. Fördela sallatsbladen i fyra skålar. Fördela kycklinglever, kapris och bacon över. Droppa olja och vinäger över alltsammans och avsluta gärna med ett par extra varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt. Servera med bröd och tomatklyftor.