Foto: TV4

Kycklingleverpaté


8

Perfekt för festbordet, den räcker till många och kan göras dagen innan. Ett gott bröd, syltlök och cornichons är perfekt till. Vill man göra det till en hel måltid serverar man små goda potatisar till.

  • 500 g köttfärs
  • 300 g Bakad leverpastej
  • 250 g fryst kycklinglever
  • 1  stor gul lök, finhackad
  • 2  ägg
  • 1 tsk smulad mejram
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • ev. 2 msk konjak eller sherry
  •   salt och peppar
  •   smör
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smöra en avlång bakform ca 1 3/4 l.
  3. Tina levern till hälften, stek den i panna och krydda.
  4. Fräs löken mjuk i panna.
  5. Mosa leverpastejen, blanda med färsen och sedan övriga ingredienser utom kycklinglevern.
  6. Fyll formen till 1/3 med färs, lägg hälften av kycklinglevern och upprepa till formen är full.
  7. Grädda patén i nedre delen av ugnen en dryg timme. Låt kallna i formen innan den vänds upp.

Annons:

Midsommarpaté

av recept.nu
  •  13 ingr

Snittar till julmusten

av Sigrid Bárány
  •  8 ingr
  •  11 ingr
  •  8 ingr
  •  6 ingr

Leverpastej

av Ernst Kirchsteiger
  •  16 ingr