Kycklingleverpaté
Foto: TV4

Kycklingleverpaté av


8

Perfekt för festbordet, den räcker till många och kan göras dagen innan. Ett gott bröd, syltlök och cornichons är perfekt till. Vill man göra det till en hel måltid serverar man små goda potatisar till.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smöra en avlång bakform ca 1 3/4 l.
  3. Tina levern till hälften, stek den i panna och krydda.
  4. Fräs löken mjuk i panna.
  5. Mosa leverpastejen, blanda med färsen och sedan övriga ingredienser utom kycklinglevern.
  6. Fyll formen till 1/3 med färs, lägg hälften av kycklinglevern och upprepa till formen är full.
  7. Grädda patén i nedre delen av ugnen en dryg timme. Låt kallna i formen innan den vänds upp.
  •  12 ingr
  •  12 ingr
Hemlagad pastej

Hemlagad pastej

av recept.nu
  •  17 ingr
  •  15 ingr
  •  14 ingr
Kycklingjärpar

Kycklingjärpar

av Anders Levén
  •  20 min
  •  12 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr