Foto: TV4

Kycklinglever med bacon


4

En rätt som är enkel att laga och passar på en vardag.

  • 1 paket fryst kycklinglever
  • 1/2  purjolök, skivad
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl hönsbuljong från tärning
  • 2 dl kaffegrädde
  •   salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  •   ev. 1 msk sherry el. portvin
  • 1/2 tsk mejram
  • 1 paket bacon, strimlat
  •   matfett till stekning
  1. Tina levern till hälften och skär den grovt. Bryn den i matfett i en panna. Lägg i en gryta. Bryn purjon och lägg i. Pudra över mjölet, vänd runt och späd med buljongen och grädden.
  2. Krydda och småkoka 5 minuter. Smaka av med tomatpurén och eventuellt med sherry eller portvin.
  3. Fräs baconet knaprigt och strö över den färdiga grytan. Servera gärna kokt ris till.

Annons:

  •  11 ingr
  •  12 ingr
  •  9 ingr
  •  20 min
  •  19 ingr
  •  11 ingr
  •  8 ingr
  •  8 ingr

Flygande Jakob

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  9 ingr