Kycklinggratäng

Kycklinggratäng
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklinggratäng

12 ingredienser

En gratäng som går smidigt att laga till och som passar såväl som lättare middag som till lunch. Gärna med en grönsallad till.

Ingredienser

portioner
  • 1 grillad kyckling
  • 1 förp fryst bladspenat
  • muskot, riven
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 liten burk sparris
  • 6 port kokt ris

Sås:

  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl kaffegrädde
  • salt
  • peppar
  • 2 äggulor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skär loss kycklingköttet. Tina spenaten, låt den rinna av i en sil. Krydda lätt med muskot.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med grädden, krydda och koka 10 minuter. Ta den av värmen och rör ner gulorna under kraftig vispning.
  3. Lägg riset i botten av en smord ugnsform. Varva med kyckling, spenat, svamp och sparris. Slå såsen över och gratinera tills den har fin färg, 15-20 minuter.