Foto: TV4

Kyckling med nudlar


4

Det här är en snabb- och lättlagad vardagsrätt som ändå känns lyxig på grund av den spännande kryddningen.

  • 4  kycklingfiléer
  • 1  vitlöksklyfta
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 300 g äggnudlar
  • 2 tsk gurkmeja
  • 300 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 2 msk färsk koriander
  1. Koka upp vattnet till nudlarna och tillsätt gurkmeja. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
  2. Skär kycklingen i strimlor. Skala vitlöksklyftan. Lägg köttet i en kastrull och slå på buljong och grädde. Koka upp och krydda med spiskummin, koriander, och ingefära. Lägg i wokgrönsakerna. Sänk värmen och låt sjuda i ca 8 minuter.
  3. Fördela kycklingblandningen i fyra varma serveringsskålar. Toppa med nudlarna och färsk koriander.

Annons:

Liknande recept

Grön currygryta

av Jacob Wismar
  •  14 ingr

Seafood noodles

av recept.nu
  •  22 ingr

Räkor med chili och vitlök

av Caroline Hofberg
  •  11 ingr
  •  13 ingr

Kokoskyckling med ris

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  8 ingr

NRN Pannkakscalzone - pannkakor

av Sollentuna International School i Sollentuna
  •  19 ingr

Kyckling på tre vis

av Pelle Johansson
  •  39 ingr