Foto: TV4

Kyckling i lergryta


4

Kanske har du en lergryta någon stans i dina gömmor? Den är utmärkt att använda till långkok och fettsnål matlagning. Särskilt kyckling får en fin smak i lergrytan. Tänk på att grytan ställs in i kall ugn!

  • 1  stor kyckling
  • 1  citron
  •   salt och malen vitpeppar
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  1. Lägg lergrytan i blöt i minst 20 minuter. Torka kycklingen och gnid in den med salt och peppar. Lägg den i lergrytan och pressa över citronsaft. Stoppa sedan in citronen i kycklingen. Pensla med soja och pudra över paprikapulver.
  2. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Värm sedan ugnen till 250° och låt grytan med kycklingen stå i ca 1 1/2 timme eller tills den är genomstekt. Kontrollera genom att sticka på det tjockaste stället. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
  3. Tips
    Laga kyckligen i lergryta i mikron! Blötlägg lergrytan minst 10 min. Krydda kycklingen som i receptet ovan. Lägg kycklingen i lergrytan med bröstet uppåt. Pensla med soja och strö paprikapulver över. Tillaga under lock på full effekt i 15 - 20 minuter.

Annons:

Fläskkarré i lergryta

av Isabel Berggren
  •  9 ingr
  •  16 ingr

Grillad kyckling

av recept.nu
  •  15 ingr
  •  9 ingr
  •  12 ingr

Fried rice

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  40 min
  •  6 ingr