Det här är en riktig lyxmiddag, med den lite oväntade kombinationen av kyckling och kalv. Lägg därtill de friterade risbollarna och ni har ett givet samtalsämne under middagen. Du behöver bindgarn av bomull för att binda ihop filén.
Sätt ugnen på 125°. Blanda kalvfärsen med ägg, sambal oelek och persilja, krydda med salt och peppar. Torka kycklingfiléerna, skiva och platta till dem. Fyll filéerna med färsen och bind ihop med bindgarn, krydda med salt och peppar. Bryn dem runt om i smör och efterstek i ugn i ca 15 minuter.
Risbollar: Koka riset enligt anvisning på paketet och låt det svalna. Blanda ner ägget i riset. Fräs paprikan och tillsätt den i riset, krydda med salt och peppar. Rulla risblandningen till små bollar som man först doppar i ägg, sedan i mjöl och avslutningsvis i ströbröd. Fritera dem sedan gyllene i olja.