Kalvfärsfyllt kycklingbröst med risbollar

Kalvfärsfyllt kycklingbröst med risbollar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalvfärsfyllt kycklingbröst med risbollar

18 ingredienser

Det här är en riktig lyxmiddag, med den lite oväntade kombinationen av kyckling och kalv. Lägg därtill de friterade risbollarna och ni har ett givet samtalsämne under middagen. Du behöver bindgarn av bomull för att binda ihop filén.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 300 g kalvfärs
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk grädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • smör, till stekning

Risbollar:

  • 4 port ris
  • 1 äggula
  • 1 msk paprika, hackad
  • salt
  • vitpeppar

Till panering:

  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • olja, att fritera i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Blanda kalvfärsen med ägg, sambal oelek och persilja, krydda med salt och peppar. Torka kycklingfiléerna, skiva och platta till dem. Fyll filéerna med färsen och bind ihop med bindgarn, krydda med salt och peppar. Bryn dem runt om i smör och efterstek i ugn i ca 15 minuter.
  2. Risbollar: Koka riset enligt anvisning på paketet och låt det svalna. Blanda ner ägget i riset. Fräs paprikan och tillsätt den i riset, krydda med salt och peppar. Rulla risblandningen till små bollar som man först doppar i ägg, sedan i mjöl och avslutningsvis i ströbröd. Fritera dem sedan gyllene i olja.