Foto: TV4

Granrisstekt hel kyckling i gryta


4

Granris ger den milt smakande kycklingen vildare smak.

  • 1  kyckling
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  •   malen vitpeppar
  •   soja
  •   en ruska granris
  •   Till servering:
  •   trattkantareller
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält fettet i en liten kastrull. Rör ner salt, peppar och soja till ett kryddsmör. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och fyll den med granriset. Pensla kycklingen med kryddsmöret.
  2. Sätt in kycklingen i ugnen i 1-1 1/4 timme. Pensla kycklingen då och då med fettet som har runnit ner i formen. Stekt till innertemperatur 80°.
  3. Ta ut kycklingen ur ugnen, skär i bitar och servera.

Annons:

Liknande recept

  •  17 ingr
  •  9 ingr