Granrisstekt hel kyckling i gryta
Foto: TV4

Granrisstekt hel kyckling i gryta av


4

Granris ger den milt smakande kycklingen vildare smak.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält fettet i en liten kastrull. Rör ner salt, peppar och soja till ett kryddsmör. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och fyll den med granriset. Pensla kycklingen med kryddsmöret.
  2. Sätt in kycklingen i ugnen i 1-1 1/4 timme. Pensla kycklingen då och då med fettet som har runnit ner i formen. Stekt till innertemperatur 80°.
  3. Ta ut kycklingen ur ugnen, skär i bitar och servera.
  •  8 ingr
  •  2,5 h
  •  25 ingr
  •  15 ingr
  •  1 h
  •  14 ingr
  •  17 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr