Currykyckling med ris
Foto: TV4

Currykyckling med ris av


4

En indisk husmor blandar själv till sin egen kryddblandning av till exempel ingefära, bockhornsklöver, spiskummin, kanel. Hon stöter dem i en mortel och varierar kryddorna efter eget huvud. Du kan köpa en färdig curry eller garam masala-blandning och använda till den här rätten.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Stycka kycklingen i delar. Skala och hacka löken grovt och stek den gyllengul i olja. Tillsätt smör och curry eller garam masala, lägg i kycklingbitarna. Häll på buljong och grädde och låt koka under lock i 15–20 minuter.
  2. Om såsen verkar för tunn, ta upp kycklingen och koka ihop såsen till lagom konsistens. Smaka av och krydda efter smak.
  3. Koka riset efter anvisning på paketet. Servera kycklingen med riset och tillbehören i små skålar vid sidan av.

  • 1 h
  • 5 ingr