Currykyckling med ris

Currykyckling med ris
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Currykyckling med ris

13 ingredienser

En indisk husmor blandar själv till sin egen kryddblandning av till exempel ingefära, bockhornsklöver, spiskummin, kanel. Hon stöter dem i en mortel och varierar kryddorna efter eget huvud. Du kan köpa en färdig curry eller garam masala-blandning och använda till den här rätten.

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling (stor)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 4 port ris
  • 3 tsk curry (eller garam masala)

Tillbehör:

  • 1 banan omogen, skivad
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl russin
  • 1 dl blandade nötter, hackade
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i delar. Skala och hacka löken grovt och stek den gyllengul i olja. Tillsätt smör och curry eller garam masala, lägg i kycklingbitarna. Häll på buljong och grädde och låt koka under lock i 15–20 minuter.
  2. Om såsen verkar för tunn, ta upp kycklingen och koka ihop såsen till lagom konsistens. Smaka av och krydda efter smak.
  3. Koka riset efter anvisning på paketet. Servera kycklingen med riset och tillbehören i små skålar vid sidan av.