Foto: TV4

Currykyckling med ris


4

En indisk husmor blandar själv till sin egen kryddblandning av till exempel ingefära, bockhornsklöver, spiskummin, kanel. Hon stöter dem i en mortel och varierar kryddorna efter eget huvud. Du kan köpa en färdig curry eller garam masala-blandning och använda till den här rätten.

  • 1  stor kyckling
  • 1 msk olivolja
  • 1/2  gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 4  portioner ris
  • 3 tsk curry eller garam masala
  •   Tillbehör:
  • 1  skivad omogen banan
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackade nötter
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  1. Stycka kycklingen i delar. Skala och hacka löken grovt och stek den gyllengul i olja. Tillsätt smör och curry eller garam masala, lägg i kycklingbitarna. Häll på buljong och grädde och låt koka under lock i 15–20 minuter.
  2. Om såsen verkar för tunn, ta upp kycklingen och koka ihop såsen till lagom konsistens. Smaka av och krydda efter smak.
  3. Koka riset efter anvisning på paketet. Servera kycklingen med riset och tillbehören i små skålar vid sidan av.

Annons:

  •  9 ingr
  •  12 ingr
  •  23 ingr

Myntayoghurt

av Peter Frohm Istvan Csöke
  •  5 min
  •  5 ingr
  •  13 ingr

Dukkah

av Tina Nordström
  •  4 ingr

Currykyckling med örtris

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  14 ingr

Linscurry

av recept.nu
  •  13 ingr