Foto: TV4

Fyllda paprikor


4

På sensommaren är paprikan som finast och det är så du ska passa på att fylla dem med något gott.

  • 8  paprikor
  • 1  gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 2  vitlöksklyftor
  • 2 dl kokt ris
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk malen kummin
  • 1 msk paprikapulver
  •   salt och malen vitpeppar
  1. Värm ugnen till 200°. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Smörj en ugnssäker form.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken. Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor. Rör om och låt sjuda några minuter.
  3. Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken. Baka i 30-40 minuter i ugnen.

Annons:

Liknande recept

Savojkåldolmar

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  14 ingr
  •  12 ingr
  •  10 ingr

Kall paprikasoppa

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  15 ingr
  •  12 ingr