Vinmarinerad kassler med svamp

Vinmarinerad kassler med svamp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vinmarinerad kassler med svamp

14 ingredienser

Kasslern får fin smak av att marinera i vin över natten. Servera gärna pressad potatis till.

Ingredienser

portioner
  • 10 kasslerkotletter
  • persilja, hackad

Marinad:

  • 3 dl rosévin
  • 0,25 dl rapsolja
  • 0,25 dl kinesisk soja
  • 1 tsk smulad timjan

Stuvning:

  • ca 250 g kantareller (eller champinjon)
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • 2-3 dl grädde
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Lägg kasslerskivorna på ett fat. Blanda marinaden och slå den över. Täck med plast och ställ fatet i kylen till nästa dag.
  2. Fräs svampen i smöret tills all vätska försvunnit. Pudra över mjöl, krydda och slå på grädden. Koka sakta 15-20 minuter. Smaka av med gelé.
  3. Stek de avrunna kotletterna i smör i en panna. Lägg upp dem och slå svampstuvningen över. Strö på persilja.