Foto: TV4

Vinmarinerad högrev


6

På grillen eller i ugnen.

  • ca 800 g mörad högrev
  •   Marinad:
  • 1 g vitt vin
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 msk paprikapulver
  •   Sallad:
  • 1 huvud strimlad isbergssallat
  • 2  paprikor, tärnade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  •   svartpeppar
  •   hackad persilja
  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg köttet i en kraftig plastpåse. Blanda marinaden och slå i. Knyt till, lägg i kylen 5 – 6 tim
  2. Låt köttet rinna av. Sätt i köttermometer om det skall stekas i ugnen. Lägg det i en ugnsform och stek tills termometern visar ca 65 o. På utegrillen behöver köttet minst 20 in på var sida, men skall vändas under tiden. Prova med en sticka när det känns klart.
  3. Blanda crème fraiche med lök, vitlök, svartpeppar och persilja. Slå dressingen över salladen i en skål.

Annons:

  •  15 ingr
  •  15 ingr
  •  9 ingr
  •  11 ingr
  •  11 ingr
  •  11 ingr