Foto: TV4

Tacopaj


4

Den där dagen när du vill bjuda på något läckert och varken tid eller lust räcker till känns det toppen att laga paj. Det är bara att fylla med en läcker tacofärs och vips har du en festmåltid! En blandad grönsallad smakar gott till.

  •   Pajskal:
  • 150 g smör
  • 3 g vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk iskallt vatten
  •   Fyllning:
  • 500 g blandfärs
  •   olja att steka i
  • 1  påse taco kryddblandning
  • 1  röd paprika
  • 1  burk kokta kidneybönor
  •   Till servering:
  • 2 dl gräddfil
  • 100 g nachips
  •   blandad grönsallad
  1. Pajskal
    Värm ugnen till 200°. Hacka smöret och blanda det med mjöl, salt och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt den vila kallt tills ugnen är varm. Förgrädda skalet i tio minuter.
  2. Tvätta paprikan och skär den i mindre bitar, skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Fräs köttfärsen och blanda ner tacokryddblandningen. Vänd ner paprika och bönor i färsen, fyll pajskalet med blandningen och grädda pajen i 10 minuter.
  3. Klicka på gräddfil och stick ner nachips i fyllningen.

Annons:

Liknande recept

Tacopaj

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  14 ingr

Paj med getost och grönt

av Håkan Larsson
  •  12 ingr
  •  1h
  •  22 ingr
  •  16 ingr

Tacopaj

av Pelle Johansson
  •  50 min
  •  15 ingr
  •  15 ingr
  •  13 ingr