Svensk kalops

Svensk kalops
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svensk kalops

11 ingredienser

Mat som värmer och mättar en kulen dag. Laga den gärna dagen innan, den blir bara godare av att stå till sig.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg nötkött
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 2 morötter, skivade
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 nötbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • salt

Gör så här

  1. Skär köttet i lagom stora bitar och bryn det runtom. Lägg i gryta, strö över mjöl och vänd runt. Tillsätt kryddor och grönsaker, smula ner buljongen och slå på hälften av vattnet.
  2. Koka sakta under lock cirka 1-1 1/2 timma. Späd med mera vatten under tiden och smaka av med kryddor. Servera med pressad potatis och inlagda rödbetor.