Foto: TV4

Stekt isterband med äpple, rödbeta och syltlök


4

Isterband är en småländsk specialitet med lätt syrlig smak. När du steker isterband ska du ha ytterst lite fett i pannan och steka på svag värme för att få ett knaprigt skinn. Till den här rätten passar det bra att servera exempelvis potatismos.

  • 4  isterband
  • 1  äpple
  • 2  inlagda rödbetor
  • 1/2 dl syltlök
  •   några färska basilikablad
  1. Skåra isterbanden på längden och stek dem i lite fett på låg värme i ca 7 minuter.
  2. Skala äpplet och skär det i klyftor. Skär även rödbetorna i klyftor. Fräs rödbetan i smör och blanda i äppelklyftorna och syltlöken.
  3. Fördela isterbanden och rödbetsblandningen på varma tallrikar, garnera med basilika.

Annons:

Rödbetssallad med vitkål

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  5 ingr

Isterband

av Kristofer Franzén
  •  12 ingr

Isterband med gräddstuvade jordärtskockor

av Karin Andersson, Tommy Myllymäki
  •  10 ingr
  •  9 ingr

Isterband med rödbetor

av Kocklandslaget
  •  7 ingr