Från Costa Rica kommer receptet till dessa välsmakande rulader. De är fyllda med plommon och äpple. De kokas sedan i en tomatkryddad vinsås. Ruladerna serveras med kokt ris till.
Fyllning: Smula det vita brödet, skala och hacka äpplet, hacka katrinplommonen och vispa upp ägget i en kopp. Blanda frukthacket med det smulade brödet, häll i vattnet och rör om. Rör ner passerade tomater, ägg, salt och peppar.
Rulader: Krossa vitlöken. Gnid in köttet med vitlöken, krydda med salt och peppar. Bre fyllningen på köttskivorna, rulla ihop dem, linda en skiva bacon runt varje rulad och fäst ihop med en tandpetare. Bryn ruladerna väl runt om och ta upp dem ur pannan. Häll bort allt fett utom 3 msk ur stekpannan.
Sås: Skala och hacka den gula löken och hacka tomaten. Bryn löken och tomaten i stekfettet. Tillsätt worcestershiresås och rödvin och sjud såsen i 5 minuter. Lägg ruladerna i såsen och sjud under lock i ca 1 1/2 timme, tills köttet är mört. Spä med lite mer vatten om det behövs.