Lättkokta, lättfrästa rotfruktsstrimlor är ett sällsynt gott sätt att få i sig massor av fibrer och andra nyttigheter. Pröva det till köttbullar. Du som har bråttom köper färdiga köttbullar.
Köttbullar: Skala och skär löken i bitar. Fräs bitarna i smör och låt svalna. Riv brödet. Lägg köttfärs, lök, grädde, bröd, vatten, ägg, salt, nymalen peppar och socker i en skål. Blanda till en färs. Forma färsen till köttbullar. Stek dem i omgångar i smör i stekpanna tills de har fin färg och är genomstekta. Det tar 3- 4 minuter.
Rotfruktsfräs: Ansa, skala, skölj och strimla rotfrukterna. Koka strimlorna ca 5 minuter i lättsaltat vatten med några droppar olivolja i. Ta upp strimlorna och låt rinna av.
Hetta upp olja och smör i en panna. Fräs rotfruktsstrimlorna under omrörning tills de fått lite färg. Servera köttbullarna med rotfruktsstrimlorna.