Foto: TV4

Porterstek på fransyska


8

Till porterstek kan du använda bog, högrev eller fransyska av nöt.

  • 1 1/2 kg benfri fransyska av nöt
  • 2  gula lökar
  • 3 dl porter
  • 1 dl outspädd svart vinbärssaft
  • 3/4 dl kinesisk soja
  • 8  enbär
  • 8  vitpepparkorn
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3  köttbuljongtärningar
  • 1 1/2 dl grädde*
  •   Till servering:
  •   kokt potatis
  •   kokta smörslungade grönsaker
  1. Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter.
  2. Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.
  3. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. Servera med grönsaker och potatis.

Annons:

  •  13 ingr

Matildagårdens porterstek

av Alva - Norrköping
  •  1h 15 min
  •  13 ingr
  •  14 ingr

Vild porterstek

av Caroline Hofberg
  •  15 ingr
  •  12 ingr
  •  23 ingr

First date porter love

av Desirée Hörnberg
  •  2h 30 min
  •  23 ingr
  •  16 ingr