Porterstek på fransyska
Foto: TV4

Porterstek på fransyska av


8

Till porterstek kan du använda bog, högrev eller fransyska av nöt.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 6 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter.
  2. Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.
  3. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. Servera med grönsaker och potatis.
  •  13 ingr
  •  14 ingr
Dillkött på mitt vis

Dillkött på mitt vis

av Leif Mannerström
  •  24 ingr
Fixa bästa helgsteken

Vild porterstek

av Caroline Hofberg
  •  15 ingr
Rundbiff

Rundbiff

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  31 ingr
  •  29 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr