Porterstek på fransyska
Foto: TV4

Porterstek på fransyska av


8

Till porterstek kan du använda bog, högrev eller fransyska av nöt.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.69/5   Röster: 13 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter.
  2. Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.
  3. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. Servera med grönsaker och potatis.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr