Pastagratäng
Foto: TV4

Pastagratäng av


4

Pasta är populär mat på alla sätt, antingen den serveras med sås, i en sallad eller i en gratäng som här. Detta är en fettsnål pastarätt! Servera den med en sallad.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Koka pastan i lätt saltat vatten och låt den rinna av. Lägg den i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225–250°.
  2. Köttfärssås: Skala och finhacka löken. Tärna paprikan och skiva champinjonerna. Fräs löken i oljan tillsammans med färs, paprikatärningar och champinjoner. Rör om och stek tills färsen blivit lätt brynt och smulig. Strö över buljongen, häll på chilisås och vatten och koka upp. Småkoka köttfärsröran 8–10 minuter på svag värme och smaksätt med peppar. Häll sedan köttfärsröran över pastan.
  3. Blanda mjölk, maizena och ströbuljong i en kastrull och koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Rör i den rivna osten och smaka av. Häll ostsåsen över pasta och köttfärssås i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter tills allt är genomhett och såsen bubblar lite.
  •  1 h
  •  5 ingr