Foto: TV4

Parisare


4

En rolig bjudrätt som du lätt fixar till, exempelvis efter bion. Gillas även av hamburgarnas vänner. Vi föreslår öl till, även om det är en parisare.

  • 4  skivor vitt formbröd
  • 3 msk smör
  • 4  ägg att steka
  • 400 g nötfärs
  • 1  gul lök
  • 1  ägg eller 2 äggulor
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1  inlagd rödbeta
  • 2 msk kapris
  1. Finhacka löken. Hacka rödbetan. Blanda färsen med lök, ägg eller äggulor, vatten, salt och nymalen vitpeppar. Lägg i rödbeta och kapris. Blanda ihop. Forma färsen till fyra biffar på brödskivorna.
  2. Stek fyra ägg. Håll dem varma.
  3. Stek parisarna lätt i brynt smör, färssidan först och sedan brödsidan. Servera parisarna nystekta med ett stekt ägg på varje.

Annons:

Liknande recept

Parisare special

av recept.nu
  •  10 ingr

Parisare

av recept.nu
  •  7 ingr

Melkers Parisare

av Melker Andersson
  •  18 ingr

Fågelbo

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  12 ingr

Smørrebrød

av recept.nu
  •  23 ingr