Foto: TV4

Panerade fläskkotletter


4

Genom att panera fläskkotletterna behåller de sin saftighet bättre. Använd även samma metod till att panera kycklinglår, men stek dem i ugn i stället. Suveränt gott även det!

  • 4  benfria kotletter
  • 1 dl vetemjöl
  • 1  ägg, uppvispat
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl riven parmesan
  • 1 tsk torkad dragon
  •   salt, peppar, paprikapulver
  •   smör och olja att steka i
  1. Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulver. Vänd dem därefter först i mjöl, sedan i uppvispat ägg. Vänd dem till sist i ströbröd blandat med parmesan och dragon.
  2. Stek dem sakta i en blandning av smör och olja ca 3 minuter på var sida. Servera gärna med brytbönor och ugnsstekta tomathalvor kryddade med kummin.

Annons:

Liknande recept

  •  9 ingr
  •  10 ingr
  •  20 min
  •  12 ingr
  •  11 ingr

Söndagskotletter

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  18 ingr

Fin fiskgratäng

av recept.nu
  •  23 ingr